Komende evenementen

18 Feb 2016
De motorbeurs Utrecht 2016

Het seizoen staat weer voor de deur!

22 Jan 2016
Motor Expo 2016

Uiteraard weer als een van de eerste voor de liefhebbers!

01 Jan 2016
Concept evenementen 2016

Het eerste concept voor 2016

Laatste nieuws

01 Nov 2015
Geweest!! Scheveningenmeeting 2015

De afsluitende rit van het seizoen 2015, daar moet je bij zijn!

17 Okt 2015
Geweest!! Sleuteldag in Geldermalsen (Sabra)

Op zaterdag 17 oktober kun je weer sleutelen bij Sabra in Geldermalsen!

19 Sep 2015
Geweest!! Septembervis meeting Simonis

Trek in een vissie??

Over ons

De Hayabusa Club Holland is een vereniging van enthousiaste Hayabusa-bezitters en -liefhebbers en staat natuurlijk ook open voor B-King liefhebbers.
Begin 2002 is onze club ontstaan toen bleek dat er diverse Suzuki merkenclubs waren, maar geen speciale club voor Hayabusa-rijders. Vanuit het hele land werd enthousiast gereageerd door trotse Hayabusa-bezitters. Regelgeving leidde er echter toe dat de club de officiële status van vereniging moest aannemen. Sinds 11 oktober 2006 hebben zich meer dan 300 leden aangemeld en het aantal groeit nog steeds. De Hayabusa Club Holland heeft bovendien veel contact met Duitse en Belgische clubs. Ook op Facebook kun je ons natuurlijk vinden!

Het begin...

In 1999 bracht Suzuki de eerste seriemotor op de markt die de magische grens van 300 km/uur wist te doorbreken. Met name in Nederland heeft dit voor nogal wat opschudding gezorgd en er werd zelfs over gesproken dat de motorfiets in Nederland niet verkocht mocht gaan worden. Gelukkig zijn deze plannen destijds van tafel geschoven en rijden er nu een aantal honderden van deze fantastische motorfietsen op de Nederlandse wegen.

Het heden...

Inmiddels is internationaal afgesproken dat motorfietsen worden begrensd op 299 km/uur en hiermee is de Hayabusa dus de enige en laatste seriematig gebouwde motorfiets die de 300 km/uur grens heeft overwonnen (1999-2000 model).Ook de vormgeving van de motor heeft voor nogal wat reacties gezorgd. Je vindt hem mooi of niet, maar speciaal is hij zeker. Bij de vormgeving is continue gekeken naar een optimale stroomlijn voor een goede wegligging bij zeer hoge snelheden.

Inmiddels zijn er tal van ontwikkelingen geweest rondom de Hayabusa en het Hayabusa-blok. Zo is er nu de breedgeschouderde B-King, gebouwd rondom een Hayabusa-blok. Omdat er natuurlijk een directe link is tussen de Hayabusa en de B-King is deze site ook nuttig voor B-King rijders en zijn zij van harte welkom als lid.

Jubileum...

In 2014 bestond de Hayabusa alweer 15 jaar en werd er oa een Megameeting georganiseerd in Duitsland waar honderden liefhebbers uit Europa zich met elkaar hebben vermaakt. De doelstelling van de Hayabusa Club Holland is het beschikbaar stellen van informatie over de Hayabusa, B-King en het organiseren van evenementen waarbij de Hayabusa centraal staat.

 

Webdesign by © 2010 Marcel Blankensteijn, Flyboy and DenmanBest viewed with Mozilla Firefox Firefox