Forummenu:  Aanmelden forumAanmelden forum 

 

Motorrijders vragen EU om veiligheid...
Forum index / Veiligheid   
Auteur Bericht
Flyboy
Webmaster


Geplaatst: Do 06 Sep 2007 17:38     Onderwerp: Motorrijders vragen EU om veiligheid...

Motorrijders vragen EU om veiligheid
Uitgegeven: 6 september 2007 13:26 op Nu.nl

STRAATSBURG - Motorrijders vragen de EU-instanties om meer maatregelen voor hun veiligheid. Zo moeten vangrails in heel Europa worden aangepast voor de motorberijders.
Voor veiligheidsmateriaal zoals helmen en motorkleding moet het lage BTW-tarief gelden.

Voorzitter Kees Meijer van de Federatie Europese Motorrijders Associaties (FEMA) heeft dat gezegd bij het Europees Parlement in Straatsburg. Zo'n zeventig motorrijders uit de hele EU namen woensdagavond Europarlementsleden achterop voor een ritje in de regio-Straatsburg.

Files
De Nederlander Meijer, toerend met een luxe Honda Goldwing-zijspan, merkt dat de EU de motorrijders nu helemaal niet ziet staan. "We worden gewoon overgeslagen in rapporten over het verkeer en files. Terwijl we toch bijdragen aan het oplossen van files."
Meijer somt de voordelen op: op een parkeervak passen makkelijk drie motoren, ze zijn 50 tot 80 procent zuiniger met brandstof dan auto's en kosten maar een zevende van de energie om te maken. Ze verslijten het wegdek maar voor een fractie van wat auto's en bussen doen.

Hobbyisten
De Europese motorrijdersvoorman vindt dat Europese beleidsmakers de motorrijders nog te veel als hobbyisten zien. "Nu er geen echte winters meer zijn, komen er meer motoren op de weg. Wij zeggen dan tegen de EU: moedig de veiligheid aan."

Vooral de bijna 20 procent BTW op valhelmen en beschermende kleding stoort Meijer. Volgens hem leidt een lager tarief tot de aankoop van beter materiaal.

"Een jongere die net een motor heeft gekocht, heeft nu soms geen 400 euro meer voor een goede helm. En van een bouwhelm kan een ondernemer wel de BTW aftrekken."

Voor betere vangrails overlegt de Europese Motorfederatie, met 500.000 leden, inmiddels over de precieze normen voor alle 27 EU-landen.
(c) ANP
_________________
'99 Saturn Black Metallic


Arli
Gast


Geplaatst: Wo 24 Okt 2007 13:26     Onderwerp:

X

kwam ik laatst op beurs tegen in rosmalen


Flyboy
Webmaster


Geplaatst: Wo 11 Feb 2009 20:59     Onderwerp:

SP:
Er moet bij het inrichten en onderhouden van wegen volgens de SP meer rekening worden gehouden met de veiligheid van motorrijders. Tweede Kamerlid Emile Roemer bepleit deze week bij verkeersminister Camiel Eurlings minder snelheidsmarkering op het wegdek, die bij regen vaak spekglad worden.

Ook moeten er geen brede of schuine drempels meer gebruikt worden en moeten vangrails vaker worden voorzien van een onderplank. Roemer: "De wegbeheerders letten voornamelijk op de veiligheid van auto's, maar met het fors groeiend aantal motorrijders moeten de wegen voor ook voor hen veiliger worden."

Hopelijk snel meer over dit mooie initiatief!

Bron Motor.nl
_________________
'99 Saturn Black Metallic


Arli
Gast


Geplaatst: Do 12 Feb 2009 10:27     Onderwerp:

Zeker een vermelding op dit forum waard.
Ik kom niet vaak zinnige dingen tegen van SP.
Al denk ik dat de snelheid waar het aantal motor rijders mee toeneemt bescheiden is.


Forum index / Veiligheid   
Pagina 1 van 1

Webdesign by 2010 Marcel Blankensteijn, Flyboy en Denman